Srbima u Crnoj Gori kao kod kuće

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ove godine nudi cene noćenja u privatnom standardizovanom smeštaju po šest evra po danu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.02.2011.

08:45

Default images

Direktor te organizacije Bojan Stanojević tako je ilustrovao okretanje Crne Gore ka „ekonomski osetljivijim“ turistima.

On je rekao da je u Crnoj Gori akcijom "Zove more" turistima omogućeno sedam noćenja u privatnim smeštajima i hotelima sa dve ili tri zvezdice za 42 do 74 evra u zavisnosti od sezone.

"Cene turističkih usluga u Crnoj Gori ove godine ostaju iste", kazao je Stanojević dodajući da se ove godine očekuje najviše turista koji će doći sa idejom da ne potroše previše novca.

On je naglasio da je broj noćenja srpskih turista prošle godine činio 30 odsto od ukupno 1,8 miliona noćenja u Crnoj Gori i dodao da se u poslednje četiri godine procenat poseta srpskih turista u ukupnom broju turističkih poseta kreće između 28 i 34 odsto.

"Bez obzira na viznu liberalizaciju od 19. decembra 2009. turisti iz Srbije i dalje imaju naviku da letuju u Crnoj Gori i da se osećaju kao kod kuće", kazao je Stanojević.

On je istakao da srpski turisti posećuju i planine Crne Gore za vreme novogodišnjih praznika, ali da ne postoji precizan podatak o broju poseta jer je "dosta turista iz Srbije ove zime posetilo crnogorske planine u privatnim aranžmanima".

"Crna Gora je postala interesantna destinacija i za aktivni odmor, rafting, ekoturizam, seoski i avanturistički turizam", naveo je Stanojević i rekao da u Crnoj Gori postoji 6.000 km obeleženih mauntinbajk (mountain bike) staza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: