OFPS naplaćuje muziku naprednjacima

Organizacija proizvođača fonograma Srbije ispostavila je Srpskoj naprednoj stranci fakturu na 12.390 dinara, za korišćenje fonograma na skupu 5. februara.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

16:14

Default images

"Reč je o iznosu propisanom za dnevno korišćenje fonograma na javnom skupu", saopštio je OFPS.

Kako se navodi, faktura je ispostavljena prema pravilniku OFPS i Zakonu o autorskim i srodnim pravima, uračunat je porez na dodatu vrednost, a SNS treba da svoje obaveze određene prema važećoj tarifi izmiri u roku od sedam dana.

Pomenuta naknada je obaveza koju će OFPS kasnije rasporediti proizvođačima korišćenih fonograma i interpretatorima.

"Napominjemo da je pomenuta naknada obaveza, koju će OFPS kasnije rasporediti proizvođačima korišćenih fonograma i interpretatorima, kao i da pomenuta obaveza SNS nema nikakve veze sa autorskim pravima, za čiju su zaštitu nadležni SOKOJ i sami autori", tvrdi OFPS.

Podsetimo, bendovi S.A.R.S. i "Marčelo i Filteri“ najavili su tužbu protiv organizatora mitinga održanog 5. februara, “zbog neovlašćenog korišćenja pesama ‘Buđav lebac’ i ‘Kuća na promaji’".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: