"Nismo odgovorni za Koridor 10"

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije saopštilo je da nije pozajmilo 25 miliona dinara Koridoru 10 i da nije odgovorno za pogrešno uknjižavanje imovine firme.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

14:10

Default images

Tu zamerku izneo je inspektor Državne revizorske institucije u svom izveštaju.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, budžetom Srbije za 2009. Ministarstvo za infrastrukturu imalo je 125 miliona dinara namenjenih za finansiranje "Koridora 10", koji su preneti preduzeću 9. februara 2009. godine.

"Ministarstvo za infrastrukturu firmi Koridor 10 nikada više nije prenelo ni jedan jedini dinar, a podatak o knjiženju pozajmice od 25 miliona dinara u Ministarstvu za infrastrukturu apsolutno nije tačan o čemu podaci postoje i u službi DRI", navodi se u saopštenju. Ministarstvo za infrastrukturu je navelo da se primedba koju je inspektor DRI dao o iznosu od 25 miliona dinara, ne odnosi na Ministarstvo za infrastrukturu već na firmu Koridor 10.

Tom preduzeće, navodi se, izmenom osnivačkog akta visina osnivačkog kapitala utvrdjena je na 50 miliona dinara, od ukupno uplaćenih 125 milinoa dinara.

Inspektor DRI je utvrdio da Koridor 10 nije uknjižio 50 miliona dinara dinara kao osnivački kapital već samo polovinu tog iznosa, a preostalih 25 miliona dinara uložio u poslovanje preduzeća, navelo je Ministarstvo za infrasrtrukturu.

Kako se ističe, odlukom Skupštine Društva "Koridor 10", po nalogu Ministarstva za infrastrukturu, osnovni kapital tog preduzeća smanjen je sa 50 na 25 miliona dinara. Na te izmene saglasnost je dala i Vlada Srbije na sednici 16. jula. 2010. godine

"Imajući sve ovo u vidu Ministarstvo isključuje svaku odgovornost koja bi mogla da proistekne dovođenjem u vezu sa konstatacijom Revizora o pomenutoj temi jer je Ministarstvo u potpunosti poštovalo Zakon o budžetu", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: