Prosveta u ruke Zavodu za udžbenike

Da li će posle neuspešne privatizacije i devastiranja obe izdavačke kuće, Prosveta i Rad biti pripojeni Zavodu za udžbenike.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

11:03

Default images

Privremeni zastupnik kapitala u oba preduzeća Dejan Jovanović kaže da je državni interes očuvanje knjižare sa tradicijom “Geca Kon”, kao i očuvanje izdavačke delatnosti “Prosvete” i da će takav predlog uputiti i Agenciji za privatizaciju.

Na pitanje da li je moguće pripajanje “Prosvete” Zavodu za udžbenike, Jovanović kaže da je odlukom Vlade Srbije moguće preneti imovinu na Zavod za udžbenike. „Vlada je dužna da reši pitanje dugova i otpremnina za zaposlene“, kaže Jovanović, koji je inače pomoćnik direktora Zavoda za udžbenike.

On je dodao da je potrebno dugoročno i stabilno rešenje za “Prosvetu”, podsećajući da je jedna privatizacija već poništena.

Jovanović je kazao da jeste tačno da je 11 zaposlenih u „Radu“ prepušteno samo sebi i da je proizvodnja i izdavanje knjiga ugašeno, ali i upozorava da je ta stanje nastalo pre i posle privatizacije, a ne od kako je preuzeo dužnost privremenog zastupnika kapitala.

„Smatram da privremeni zastupnik kapitala ne treba da snosi odgovornost za okolnosti koje je nasledio, kao što su čišćenje deponija i otklanjanje posledica neulaganja u investiciono održavanje, koje je prethodni vlasnik napravio“, smatra on.

Na pitanje da li će omogućiti zaposlenima u “Prosveti” da normalno rade, pošto sada gotovo svi sede u jednoj prostoriji, na galeriji u “Geci Konu”, on je odgovorio da za sada ne postoji prostor u kome bi svi zaposleni mogli normalno da obavljaju svoje radne obaveze, tako da je potrebno što hitnije sprovođenje socijalnog programa.

Bivši vlasnik “Medije 2” Dejan Pantović ostavio je u obe firme pravu pustoš, zaposlene u velikim brigama i sa dilemom na koji način će se potražiti izlaz iz višemesečne mučne situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: