Kolubara: U policiji bilo 60 ljudi

Policija saslušala više poslovođa, nadzornika i šefova smena basena Kolubara. Na informativni razgovor tek bi trebalo da dođu glavni akteri afere.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

00:10

Default images

Poslovođe, nadzornici i šefovi smena, njih šezdesetak, koji su beležili sate i potpisima overavali radne liste za angažovanje privatne mehanizacije na površinskim kopovima Rudarskog basena Kolubara, išli su proteklih dana na saslušanja u policiju.

U Lazarevcu, međutim, očekuju da u policiju na informativni razgovor budu pozvani i oni koji su bili na mnogo značajnijim funkcijama u vreme kada se odvijala mućka s privatnim mašinama. "Na razgovoru u policiji, inspektori su bili veoma korektni. Pitanja su bila isključivo u vezi sa angažovanjem privatne građevinske mehanizacije u periodu od 2004. do 2008. godine, kada je generalni direktor Kolubare bio Dragan Tomić. Pitali su me da li se moj potpis nalazi na radnim listama privatnih mašina. To sam, naravno, potvrdio. Rekao sam im da sam samo radio svoj posao, kontrolisao i evidentirao rad građevinskih mašina na terenu...", priča jedan od saslušavanih koji je insistirao na anonimnosti.

On ističe da mu nije bilo nimalo svejedno što je morao da ode u policiju na saslušanje u vezi s navodnim malverzacijama koje su, kako se tvrdi, poprimile ogromne razmere. On takođe kaže da je, kao i njegove kolege koje su takođe bile na informativnim razgovorima, kao poslednja karika u rukovodećem lancu u Kolubari, samo na terenu sprovodio u delo ono što je neko drugi „odozgo“ već naredio.

U međuvremenu, Rudarski basen Kolubara saopštio je da su prošle godine troškovi zakupa mehanizacije smanjeni čak za 80 odsto u odnosu na 2008. godinu. Na taj način, na godišnjem nivou, ostvarena je ušteda od oko 40 miliona evra.

"Ušteda koju je ostvarilo sadašnje rukovodstvo Kolubare najbolji je pokazatelj da je angažovanje privatnih mašina za vreme direktorovanja Koštuničinog kadra Dragana Tomića, istaknutog člana DSS, bilo način za pljačku državnih para neviđenih razmera", kaže sagovornik iz Kolubare, koji je insistirao na anonimnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: