Bakarna žica iz RTB-a Bor za Juru

Rudarsko - topioničarski basen Bor (RTB) isporučivaće od avgusta ove godine korporaciji Jura 350 tona bakarne žice mesečno za potrebe fabrike elektrosetova.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.01.2011.

12:19

Default images

"U Nišu gradimo dve fabrike, jednu za konfekcioniranje kablovskih setova koji se koriste u automobilskoj industriji i drugu u kojoj će se, pored konfekcioniranja, kablovi i proizvoditi“, generalni direktor korporacije Jura za Evropu Kanghan Jun.

„Do aprila ove godine biće izgradjena prva fabrika, a druga do kraja jula. Zato smo došli da na vreme sa borskim kombinatom bakra dogovorimo ulaznu sirovinu, za koju su moji saradnici istakli da je vrhunskog kvaliteta", objasnio je Jun.

Korporacija Jura ima devet fabrika u Evropi i zapošljava 8.200 ljudi. Prošle godine je u Srbiji izgradila postrojenje u Rači, u kome je posao dobilo 1.200 ljudi. Namera im je da ovde prošire posao, jer su veoma zadovoljni uslovima i kvalitetom usluga, ali i da iz Srbije "pokriju" celo evropsko tržište i Rusiju, gde tek planiraju da isporučuju elektrosetove.

Južnokorejska kompanija će kablovske setove od borske žice, koji će se proizvoditi u Nišu, raditi i za Kiu u Slovačkoj i Hjundai u Češkoj.

Jura će razmotriti i mogucnost partnerstva s basenskim pogonom sinter metalurgije, u kome se proizvode i lamele za menjače i kočnice za automobilsku industriju.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski je istakao da je RTB spreman da Juri mesečno isporučuje 350 tona visokokvalitetne bakarne žice odgovarajućeg profila i da garantuju standardan kvalitet i redovnost u isporuci robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: