Kuršumlijski ŠIK Simpo ide u izvoz

Šumarsko-industrijski kombinat Simpo iz Kuršumlije počeće iduće nedelje probnu proizvodnju sirovog lesonita za koji je dogovoren izvoz.

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

12:08

Default images

Komercijalni direktor fabrike Luka Mitrović je kazao da će godišnje proizvoditi od 35.000 do 40.000 tona sirovog lesonita, odnosno 130 tona dnevno.

"To je ogromna proizvodnja i bila bi nam potrebna 23 kupca veličine vranjskog proizvođača nameštaja da bi plasirali sirovi lesonit", kazao je Mitrović.

On je kazao da su fabriku u Kuršumliji posetili veliki kupci iz Švedske, Italije i Francuske koji će, na osnovu preliminarnih dogovora, praktično otkupiti celokupnu godišnju proizvodnju sirovog lesonita.

Mitrović je najavio rekonstrukciju fabrika oplemenjenog lesonita i fabrike kuhinja koja će sav svoj asortiman izvoziti u Rusiju, u saradnji sa italijanskim partnerom i sa Simpom iz Vranja.

"To će doneti dodatno zapošljavanje radnika, tako da će do kraja godine biti zaposleno oko 450 ljudi, a do kraja 2012. u ŠIK-u će raditi oko 600 radnika", rekao je Mitrović.

Kako je naveo, tokom 2011. zaposliće još 80 radnika - deo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a deo će biti mladi stručnjaci.

"Kad se proces oživljavanja proizvodnje u nekadašnjem ŠIK-u Kopaonik bude završio, Kuršumlija će postati grad u koji se dolazi i ostaje, i iz koga se više ne iseljava i ne odlazi", ocenio je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: