OTE još bez odluke o Telekomu

Kompanija OTE još vaga prodaju udela od 20 procenata u Telekomu Srbija i to je razlog produžetka roka za dostavljanje ponuda do 31. marta.

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

00:11

Default images

Dolazak predstavnika grčke komapnije na Upravni odbor Telekoma, mnogi vide kao znak da će ovih dana stići pismena potvrda da će na tenderu ponuditi i svoj deo od 20 odsto akcija.

Kako je rečeno u Vladi Srbije, još nije stigao nijedan pisani dokument od kompanije iz Atine koji bi ovu nameru ozvaničio.

Konačna odluka OTE o prodaji svog udela u Telekomu jedan je od razloga zašto je rok za dostavljanje ponuda produžen do 31. marta. Grčka kompanija ranije je uslovila da će svoje akcije prodati, samo ako budu dobili dobru cenu. Procenjeni minimum od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija Telekoma zasad je spreman da plati ruski Vimplekom.

U tenderskoj dokumentaciji, ipak, nije precizirano koliki udeo u Telekomu država namerava da proda. Tako bi Srbija mogla da proda 31 odsto, koliko bi uz udeo OTE činio većinski paket, ili da mimo grčkog partnera proda svojih 51 odsto.

"Namera OTE da proda svoj deo postoji još odranije. Ali i dalje nismo dobili pisani dokument i zavničnu odluku koji bi to i potvrdili", kažu u Vladi Srbije.

Predstavnici grčkog operatera prisustvovali su poslednjoj sednici Upravnog odbora Telekoma, na kojoj su usvojeni planovi poslovanja. Upućeni kažu da je prisustvo njihovih članova znak da se grčka kompanija sprema da ozvaniči svoje namere i proda udeo u srpskom operateru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: