Od leta direktno do USA i Kanade

Ministarstvo za infrastrukturu dalo je saglasnost za izdavanje dozvole za čarter letove od Beograda do Toronta i Čikaga.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.01.2011.

18:25

Default images

Letove od leta namerava da uspostavi američka avio kompanija "Rajan internešnal ", kaže državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković.

Američka aviokompanija je predala zahtev za izdavanje dozvole Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo Srbije i pošto je ministarstvo dalo "zeleno svetlo" ostalo je još da Dikretorat obavi tehnički deo posla.

Predstavnik Direktorata Katarina Andrić-Milosavljević kaže da je "Rajan internešnal " zainteresovan da uspostavi čarter letove u periodu od 3. juna do 29. oktobra ove godine, na liniji Toronto-Beograd-Toronto i Beograd-Čikago-Beograd.

U Direktoratu kažu da je prvi put posle 19 godina jedna kompanija iz Amerike predala zahtev za izdavanje dozvole za letove za Kanadu i Ameriku i da je sve spremno za interkontinentalne letove, pošto su zadovoljeni i najstroži kriterijumi po pitanju bezbednosti na kojima insistiraju vazduhoplovne vlasti Amerike.

Miljković je rekao da Srbija za uspostavljanje interkontinentalnih redovnih letova treba da dobije "kategoriju jedan", koju je izgubila početkom ovog veka, kao i da je ministarstvo već podnelo zahtev američkim vazduhoplovnim vlastima za dobijanje odgovarajućeg sertifikata, "pošto već ispunjavamo skoro sve njihove zahteve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: