Delta bi nekretnine u Hrvatskoj

Investicije u nekretnine biće prva stvar koja će zanimati Delta holding, kada se ponovo odluči za ulazak na tržište Hrvatske, kaže Jelena Krstović.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2011.

14:29

Default images

Direktorka za koroporativne komunikacije u Delti je kazala da veruje da će Delta u budućnosti pronaći projekat koji će moći da realizuje u Hrvatskoj, ali da se u 2011. ne planira osvajanje novih tržišta.

"Činjenica je da su privrede Hrvatske i Srbije upućene jedna na drugu jer su to srodna, komplementarna tržišta. Verujem da će u novim odnosima koje su postavili predsednici Srbije i Hrvatske, u budućnosti zaista biti bolje i na operativnom nivou", kazala je ona.

Forbs je naveo da se Delta holding 2008. godine neuspešno nadmetao za kupovinu zemljišta nekadašnje hrvatske industrije mesa "Zagrepčanka", nakon čega je "digao ruke" od hrvatskog tržišta.

"Nekako nam se čini da javnost još uvek, kako ni tada kada smo pokušali ulazak na tržište, nije spremna za kompletan ulazak srpskih kompanija na tom konkretnom, svakodnevnom nivou", ocenila je Krstovićeva.

Kako je navela Krstović nakon otopljavanja odnosa koje su pokrenuli Boris Tadić i Ivo Josipović stvari će se sirugno promeniti na bolje, a od dobrih odnosa Hrvatska i Srbije, korist mogu da imaju i privrednici i potrošaci.
Krstovićeva je kazala i da su "pri kraju" pregovori Delta holdinga sa stranim partnerom o prodaji 50 odsto kapitala u maloprodajnom trgovinskom lancu Delta maksi (Maxi).

"Verujem da će ugovor vrlo brzo biti sklopljen", kazala je dodajući da se "radi partnerstvu, tako da se nastavlja širenje Deltinog maloprodajnog lanca, ali sada uz podršku partnera".

Deo novca, istakla je, biće uložen u agrar, a na okolnim tržištima Deltu, pre svega, zanimaju nekretnine, izgradnja tržnih centara, što će biti jedan od osnovnih poslova kompanije u narednim godinama.

Krstovićeva je kazala da Delta u 2012. godini planira izgradnju prvog velikog distributivnog centra u Rusiji, preko kojeg će izvoziti
poljoprivredno-prehrambene proizvode, iz sopstvene proizvodnje i drugih kompanija.

"Hrvatske kompanije i sada izvoze mandarine, jabuke i drugo voće i povrće preko Deltinog centra u Rusiju. U tom poslu postoji veća
mogućnost saradnje i verujemo da će se produbiti u narednim godinama",
kazala je ona.

Jelena Krstović za hrvatski Forbs (www.eph.hr/forbes) kazala je i da su vlasnik Delte Miroslav Mišković i hrvatski biznismen, vlasnik Agrokora, Ivica Todorić u prijateljskim odnosima i da se "redovno viđaju i razgovaraju o tržištima na kojima posluju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: