Aerodrom na "A" listingu berze

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" biće listirane na "prajm" marketu Beogradske berze, odnosno na "A" listingu, a prvo trgovanje zakazano je za 7. februar.

Izvor: Beta

Petak, 28.01.2011.

13:10

Default images

Indikativna, tj. početna cena trgovanja akcijama Aerodroma biće 641 dinar, saopštila je Beogradska berza.

Ta cena je određena u visini obračunske vrednosti akcija iskazane prema usvojenom korigovanom finansijskom izveštaju izdavaoca sa stanjem na dan 1. januara 2010.

Odluku o prijemu akcija Aerodroma "Nikola Tesla" na A listing srpskog tržišta kapitala donela je Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze. Osnovni kapital Aerodroma "Nikole Tesle" [AERO] je iskazan kroz 34.289.350 običnih akcija pojedinčane nominalne vrednosti 600 dinara po kojoj će akcije biti podeljene u skladu sa Zakonom o pravu na besplatnu podelu akcija i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije.

Većinski vlasnik Aerodroma je Republika Srbija u čijem posedu je 28,5 miliona akcija, odnosno 83,15 odsto beogradskog preduzeća. Sledi
Akcionarski fond sa udelom u vlasništvu Aerodroma od 0,08 odsto. Dok preostali deo akcija 16, 7 odsto pripada fizičkim licima.

Zaposleni i bivši zaposleni poseduju 1,8 odsto od ukupnog broja akcija, dok će se u rukama građana nalaziti ukupno 15 odsto akcija. Kako je ranije ovog meseca najavio direktor Agencije za privatizaciju Srbije Vladislav Cvetković, građani će dobiti po jednu akciju Aerodroma i tim hartijama će moći da trguju na Berzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: