Unika najažurnija u rešavanju šteta

Prema redovnom izveštaju Narodne banke Srbije Unika osiguranje je najažurnije osiguranje u rešavanja šteta od auto-odgovornosti u 2010.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2011.

12:41

Default images

I prethodne dve godine 2008. i 2009. posmatrajući kumulativne rezultate u obradi šteta, UNIQA je prema zvaničnim izveštajima bila najažurnija.

Izveštaj NBS koji obuhvata 11 kompanija odnosi se na štete obaveznog osiguranja od odgovornosti vlasnika motornih i priključnih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima (takozvane štete po auto-odgovornosti) i predstavlja osnovni kriterijum za procenu dobrog društva za osiguranje.

Prema podacima NBS, kada su u pitanju sva osiguravajuća društva u Srbiji prošle godine je zaključeno ukupno 2.059.980 polisa obaveznog osiguranja vlasnika motornih vozila za štetu pričinjenu trećim licima.

Posmatrajući sva osiguranja, osiguranici su tokom 2010. godine prijavili ukupno 62.955 šteta , a isplaćeno je 55.657 šteta. Ukupna premija koju su naplatila sva osiguravajuća društva iznosila je 18.691.806 dinara

Za pet godina koliko posluje u Srbiji, UNIQA se uspešno diferencirala na tržištu kao lider u oblasti brige o klijentima što pokazuje i ovaj rezultat; prvo mesto u ažurnosti rešavanja šteta u auto-odgovornosti i to treću godinu za redom, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: