Vlasnici na Korman polju odahnuli

Vlasnici parcela u Korman polju se raduju odluci Vlade Srbije da Fijatove kooperante lociraju u kasarni u Grošnici, ali kažu da su tu vest primili sa rezervom.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2011.

23:11

Default images

"Ako je to tačno, onda su naša dežurstva i protesti od skoro 330 dana urodili plodom", kaže Milan Urošević, predstavnik vlasnika zemlje.

On dodaje da je "i bilo vreme da se žitelji ovog kraja vrate normalnom životu. Odahnuli smo, ali sa rezervom".

"Mi smo čuli, iz pouzdanih izvora, da se ne odustaje od 37 hektara, već od onog drugog dela, gde je Iveko trebalo da gradi fabriku autobusa. U tom slučaju ćemo nastaviti borbu sve dok ne postignemo kompromis", kaže Urošević. I ostali vlasnici tvrde da jedva čekaju da im se oslobode njive, kako bi ih koristili. Ima i nekoliko imućnijih žitelja, koji planiraju da grade svoj poslovni prostor.

"Platio sam zemlju po hiljadu i po evra da bih gradio svoj pogon, a onda sam dobio rešenje da mi se ta zemlja otkupljuje za 350 evra", kaže Miroljub Sarić, jedan od vlasnika parcela.

"Sada takvu zemlju ne mogu da kupim ni za tri i po hiljade evra. Jasno je koliko se radujem odluci vlade. A nas, koji bi da grade svoje pogone na tom prostoru, ima nekoliko. Pored toga, postoji još nekoliko firmi, koje bi se na tom prostoru locirale. Da ne navodim i imućnije žitelje ovog kraja, koji imaju i planove i mogućnosti da počnu sa poslom", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: