Aviokompanije spajaju SRB i HR

Srpska aviokompanija „Jat ervejz“ i hrvatski „Kroacija erlajns“ su postigli dogovor o saradnji i razgovarali o obnavljanju letova između Srbije i Hrvatske.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2011.

18:10

Default images

Generalni direktor Jat ervejza Vladimir Ognjenović kazao je da će konkretni rezultati biti objavljeni krajem februara, na Sajmu turizma u Beogradu.

"Tada će se više i tačnije znati ka kojim odredištima će leteti Jat ervejz, odnosno Kroacija erlajns tokom ovog leta", kazao je on.

Direktor Kroacija erlajnsa Srećko Šimunović je kazao da bi početkom ove letnje sezone trebalo da se uspostave letovi iz Beograda do odredišta na Dalmatinskoj obali, a od iduće zime planirano je zajedničko povezivanje Beograda i Zagreba. Čelnici aviokompanija iz Srbije i Hrvatske ocenili su da za intenziviranje saradnje dve kompanije postoji dobar politički ambijent.

"Značaj sastanka je u tome što se ostvaruje saradnja dva prva suseda koji su neumitno upućeni jedan na drugog. Politka je stvorila legalne i legislativne okvire za saradnju, a zajednički interes nas je spojio", kazao je Srećko Šimunović.

Prema njegovim rečima, saradnja dve kompanije trebalo bi da se kreće ka komercijalnoj saradnji i harmonizaciji letenja, kao i uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Srbije i Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: