Porez za prihode iznad 1,7 mil. RSD

Godišnja zarada na koju se neće plaćati porez na ukupan dohodak za 2010. će najverovatnije iznositi oko 1,7 miliona dinara.

Izvor: Blic

Četvrtak, 27.01.2011.

00:15

Default images

Svi koji zarađuju više, moraće da plate taj porez, mada još niko neće da zvanično potvrdi koja je granica u pitanju.

"Osnovica će sigurno biti veća, ali se broj onih koji podležu plaćanju poreza neće bitnije menjati", kaže Saša Radulović, savetnik Asocijacije malih i srednjih preduzeća za poreske reforme.

Njegovo objašnjenje zašto je to tako, proteklih godina je taj broj uprosečeno bio oko 15.000, sasvim je jasno.

"Vlasnici i bogati ljudi u Srbiji ne isplaćuju zarade kroz redovne mesečne iznose, platu kako to obično kažemo, nego to rade preko kapitalnih dobitaka koji ne ulaze u osnovicu za ovaj porez, već se drugačije iskazuju i oporezuju", precizira Radulović.

Svako fizičko lice koje na vreme ne podnese poresku prijavu ili u prijavi ne navede tačne podatke, biće kažnjeno novčano.

U Poreskoj upravi kažu da krajnji rok za podnošenje prijave ipak ostaje 15. april.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: