Popov: Nema prodaje Centroproizvoda

Centroproizvod razgovara sa mnogim svetskim kompanijama o mogućoj saradnji, ali nema ni govora o promeni vlasničke strukture, kažu u toj kompaniji.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2011.

00:13

Default images

Direktor Centroproizvoda Nemanja Popov demantuje spekulacije koje su se juče pojavile da bi ovu kompaniju mogli da kupe Doktor Etker i Nestle.

Popov ističe da u Centroproizvodu privode kraju petogodišnji poslovni plan i razmišljaju o kupovini nekih kompanija i proširenju proizvodnog asortimana.

"Razgovaramo sa mnogim svetskim kompanijama o mogućoj saradnji, ali nema ni govora o promeni vlasničke strukture, tako da vest da Doktor Etker i Nestle kupuju našu kompaniju apsolutno nije tačna. Pominje se i krajnje nerealna suma od 90 miliona evra", kaže on.

Popov navodi da su "u pitanju spekulacije, i to preuveličane i prenaglašene. Istina je, da ponovim, da uvek postoji mogućnost da sarađujemo sa nekom kompanijom radi daljeg širenja kompanije, ali o prodaji ne razmišljamo".

On kaže da postoji mogućnost da Centroproizvod kupi neku kompaniju. "Razmišljamo o nekim akvizicijama i regionalizaciji, ali za sada nema konkretnih dogovora", kaže Popov.

Centroproizvod je privatizovan 2004. godine, a kupio ga je za 16 miliona evra domaći biznismen Darko Bajčetić, koji je prethodno prodao Don kafu izraelskoj kompaniji Elite. U kompaniju je do sada investirano oko 20 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: