Rastu dugovi za struju i komunalije

Građani jugoistočne duguju Srbije Privrednom društvu za distribuciju električne energije Jugoistok 19,5 milijardi dinara, kažu u tom preduzeću.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.01.2011.

12:54

Default images

Domaćinstva duguju oko 11 milijardi dinara, a pravna lica 8,5 milijardi dinara, naveli su u Jugoistoku, preduzeću koje pokriva šest elektrodistributivnih područja u ovom delu Srbije, od Zeječara do Vranja.

Na nivou Elektrodistribucije Niš ukupan dug za struju iznosi oko sedam milijardi dinara. Građani duguju 5,8 milijardi, a pravna lica oko 1,2 milijarde dinara. Nišlije za vodu duguju više od jedne milijarde dinara, a dug za grejanje iznosi oko 750 miliona.

Dug domaćinstava za vodu iznosi oko 580 miliona dinara, a dug pravnih lica je oko 474,5 miliona dinara.

Korisnici grejanja stambenog prostora duguju oko 500 miliona dinara, a vlasnici poslovnog prostora oko 250 miliona, rekli su u Gradskoj toplani.

Dugovanja građana za javno-komunalne usluge permanentno rastu, što ukazuje na pad standarda u ovom delu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: