GSP Beograd neće strance u firmi

Prodaja karata i kontrola vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća u Beogradu biće prepuštena stranim firmama. Sindikat smatra da će to biti na štetu GSP-u.

Izvor: Novosti

Sreda, 19.01.2011.

09:46

Default images

Sindikalna organizacija GSP "Beograd" od Grada traži obustavu posla sa firmom "Kentkart" iz Istanbula koja bi trebalo da se bavi naplatom karata u gradskom prevozu.

Zaposleni u tom preduzeću istuči da se "na mala vrata" najznačajniji poslovi, od vitalnog značaja za preduzeće i zaposlene, ustupaju stranim operaterima, što ne doprinosi konsolidaciji i ekonomskom oporavku firme,.

Sindikat GSP, tim povodom obratio se Skupštini grada, od koje traži hitan sastanak, a da u međuvremenu do konačnog dogovora, budu obustavljene sve aktivnosti u vezi sa izdvajanjem nosećih poslova iz preduzeća.

"Skupština grada samoinicijativno je dala na tender poslove praćenja vozila i reda vožnje, ne obaveštavajući Upravni odbor i Sindikat GSP-a, koji su prethodnih godina obavljali te poslove. Trebalo je da nas obaveste i naprave studiju u kojoj bi se pokazalo da će to neko drugi bolje raditi i da će to doprineti boljem funkcionisanju GSP. Naš sindikat ima podršku granskih sindikata Srbije", rekao je Miroslav Jovanović potpredsednik sindikalne organizacije GSP "Beograd". Sindikalci ukazuju da nema ekonomske ni organizacione potrebe da se poslovi prodaje karata, redova vožnje, kontrole voznih isprava i upravljanja saobraćajem, izuzmu iz osnovne delatnosti ovog preduzeća.

"Uprkos činjenici da je GSP od vitalnog značaja za funkcionisanje privrede, građana i grada u celini, postupak sprovođenja restrukturiranja je neprimeren Pod plaštom tehničkih promena razdvajaju ključne funkcije. Sindikat je spreman da, radi konsolidacije prihoda i preduzeća, razmotri sa osnivačem modele mogućeg organizovanja poslova u okviru i van preduzeća sa jasnim ekonomskim pokazateljima", dodaju sindikalci.

Osim GSP "Beograd", u novi sistem monitoringa i tiketinga biće uključeni i privatni prevoznici, kao i vozila "Laste" i "BG voz". Posao je, prema ugovoru potpisanom u septembru prošle godine, poveren firmama "Apeks solušn tehnolodži", "Lanus" iz Beograda i "Kentkart" iz Istanbula.

Ceo posao vredan je oko 12 miliona evra. Ugovor je potpisan na 10 godina, s tim što grad ima mogućnost otkupa opreme pre roka. Dogovoreno je da konzorcijum dobija 8,53 odsto prihoda od mesečne prodaje karata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: