Dulić: Stižu investitori u Srbiju

Ministar Oliver Dulić kaže da postoji veliko interesovanje stranih investitora za ulaganje u infrastrukturu i zaštitu životne sredine u Srbiji.

Izvor: Beta

Sreda, 19.01.2011.

08:49

Default images

Dulić je istakao da je interesovanje za ulaganje veliko i dodao da je siguran da će ti investitori doći u Srbiju.

"Tu pre svega radi o postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, regionalim deponijama, reciklažnoj industriji i ulaganju u obnovljive izvore energije, pre svega korišćenje hidropotencijala i biomase", kazao je on.

On je ocenio i da će će procedura izdavanja građevinskih dozvola u Srbiji biti značajno ubrzana kada lokalne samouprave završe prostorne i urbanističke planove.

Kako je naveo Dulić, po Zakonu o planiranju i izgranji lokalne samouprave dužne da do septembra završe prostorne planove, a do sledeće godine da zvavrše urbenističke planove.

"Kada lokalne samouprave donesu prostorana i urbanistička akta i kada se reši pitanje katastra nepokretnosti vreme izdavanja građevinskih dozvola biće mereno danima i nedeljama, a ne godinama kako je to sada slučaj", kazao je Dulić.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kazao je i da očekuje da će Grad Beograd tokom proleća završiti regulacioni plan nako čega će se proceura izdavanja građevinskih dozvola značajno ubrzati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: