Svislajon prodaje zadružne domove

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković kaže da će tražiti pomoć države nakon odluke kompanije Svislajon Takovo da proda zadružne domove.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2011.

08:46

Default images

On je dodao da će opštinska uprava "energično braniti interese građana i mesnih zajednica".

Mirković je kazao da su domove, posle Drugog svetskog rata, gradili meštani pojedinih sela, a da su potom domovi ušli u sastav Poljoprivredno-industrijskog kombinata Takovo. Tu firmu je kupila kompanija Svislajon čiji je vlasnik Rodoljub Drašković.

Predsednik opštine je upitao da li je "moguće da se masovno otpuštaju radnici, izmeštaju pogoni iz Gornjeg Milanovca, da se sada prodaju i seoski domovi koje su izgradili meštani, a sve bez znanja lokalne samouprave".

Mirković je ocenio da se tako priprema za prodaju čitava kompanije i podsetio da je kombinat Takovo zapošljavao više od 4.000 radnika i bio privredni ponos Srbije.

Predsednik Mesne zajednice u Svračkovcima Dušan Ilić rekao je da će meštani svim sredstvima braniti seoski dom, kao i da su spremni da ga otkupe proporcionalno učešću Svislajona prilikom kupovine kombinata od tri miliona evra.

Snežana Ćurčić, iz pravne službe Svislajona, navela je u pisanoj izjavi za javnost da je do sada selima vraćeno 11 domova, a da u Svračkovcima koriste deo objekta za šta je 2010. godine oglašavana prodaja. Dodala je da Svislajonu nikada nije traženo da vrate taj dom.

Ona je navela i da je kompanija spremna da "sva sporna pitanja rešava mirnim putem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: