Đelić i privrednik i funkcioner?

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je pokretanje prekršajnog postupka protiv Božidara Đelića jer i dalje upravlja kompanijom čiji je vlasnik.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2011.

15:29

Default images

Đelić koji je stopostni vlasnik preduzeća House of Europe Invest B.V. imao je zakonski rok od 30 dana da prenese upravljačka prava na drugu osobu, ali to nije učinio saopštila je Agencija.

U saopštenju Agencije navodi se da je, proveravajući tačnost podataka iz Izveštaja o imovini i prihodima utvrđeno da Đelić nije preneo upravljačka prava u tom preduzeću, odnosno da ukoliko ih je preneo, o tome nije izvestio Agenciju u roku od pet dana od dana prenošenja. Đelić je međutim demantovao navode Agencije za borbu protiv korupcije i izjavio da je pre stupanja na tu funkciju preneo sva upravljačka prava u preduzeću "House of Europe Invest B.V." i istakao da će o tome "dostaviti sve dokaze Agenciji za borbu protiv korupcije i drugim nadležnim organima".

Vicepremijer je kazao da firma "House of Europe Invest B.V." nema nikakvih aktivnosti u Srbiji.

Agencija je dopisom od 25. novembra 2010. godine obavestila funkcionera o navedenom propustu i pozvala ga da dostavi podatke o licu na koje su preneta upravljačka prava kao i dokaze o prenosu, piše u saopštenju.

"Budući da ministar Đelić nije obavestio Agenciju o prenosu upravljačkih prava po navedenom, a ni ponovljenom zahtevu, stekli su se uslovi za podnošenje predloga za pokretanje prekršajnog postupka", navela je Agencija.

Ukoliko Prekršajni sud donese odluku kojom utvrđuje postojanje prekršaja, Zakonom propisana sankcija je novčana kazna u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: