Bez stabilnog evra ugrožena je i EU

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej kaže da je za postojanje same Evropske unije (EU) neophodna stabilnost zajedničke evropske valute.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2011.

08:12

Default images

Van Rompej objašnjava da je "stabilnost zajedničke valute neophodna kako za samo postojanje Unije i život njenih stanovnika, tako i zemalja koje su privredno povezane sa evrozonom".

On je poljskom premijeru Donaldu Tusku, čija zemlja preuzima predsedavanje EU od jula do kraja 2011, rekao da očekuje da će tokom tih šest meseci Poljska kao predsedavajuća nastojati da se pre svega stabilizuje zona evra.

Poljski premijer predložio je da njegova zemlja do kraja predsedavanja izradi poseban izveštaj o svim aktivnostima i merama EU u borbi sa globalnom ekonomskom krizom i u naporima da se stabilizuje evrozona.

Tusk je kao dva glavna izazova za poljsko predsedavanje naveo saradnju Unije sa istočnoevropskim susedima i saniranje posledica ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: