Mrkonjić: Prodaja JRB "na čekanju"

Ministar infrastrukture Srbije Milutin Mrkonjić i vlasnik "Ist pointa" Zoran Drakulić kažu da prodaja Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) treba da "sačeka".

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

18:34

Default images

Agencija za privatizaciju je u februaru 2010. godine raskinula ugovor sa austrijskom kompanijom EDDG, koja je u vlasništvu Drakulića, o prodaji JRB jer kupac ni u dodatnom roku nije uplatio prvu ratu kupoprodajne cene.

Ugovor o prodaji 70 odsto kapitala JRB, potpisan godinu dana ranije sa predviđao je isplatu cene od 24,5 miliona evra i investicije u iznosu od 15,7 miliona evra, ali nije realizovan.

To je bio drugi tender za prodaju JRB, a prvi je poništen u martu 2008. godine jer su prvoplasirana i drugoplasirana kompanija odustale od tendera.

Na tom tenderu Drakulićeva kompanija „Ist point“ je bila trećerangirana, ali je Agencija za privatizaciju odlučila da sa njim ne pregovara zbog nezadovoljavajuće ponude.

Kako se navodi u saopštenju posle razgovora, Mrkonjić i Drakulić su istakli da je vodni saobraćaj najjeftiniji i najsigurniji kontinentalni vid prevoza masovnih roba, ekološki najpovoljniji i najmanje troši energiji po toni prevezenog tereta.

Vlada Srbije će, po rečima Mrkonjića, učiniti sve da bi se omogućio nesmetan rad izvoznika što znači da će redovno dobijati i dozvole za kamionski transport za izvoz u EU, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: