I Šinvoz hoće saradnju sa državom

Radnici Šinvoza traže od ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da tu firmu uključi u program za oživljavanje domaće vagonogradnje.

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

09:32

Default images

Oko 250 radnika te zrenjaninske fabrike za remont šinskih vozila navodi da su – prema njihovim saznanjima - u protekle dve godine u taj program, preko Železnica Srbije bile uključene sve fabrike u Srbiji koje se bave remontom šinskih vozila, osim Šinvoza.

"Finansiranje svih investicionih opravki šinskih vozila Železnica Srbije, u protekle dve godine, izvršilo je Ministarstvo ekonomije kroz predmetni program, samo je naša fabrika izbačena sa te liste, bez objašnjenja i ostala bez posla, odnosno, onemogućeno joj je poslovanje sa svojim najvećim kupcem, javnim preduzećem Železnice Srbije", navodi se u pismu. Radnici naglašavaju da su uprkos tome, u prethodne dve godine uspešno završili ugovorene poslove remonta i modernizacije elektromotornih vozova namenjenih Beogradu, kao i poslove za NIS i kikindski MSK, i da su redovno dobijali zarade.

"Početkom ove godine mnogima od nas nisu produženi ugovori i opet su dovedena u pitanje radna mesta i egzistencija naših porodica", kaže se u pismu.

Radnici se nadaju da će se stvoriti uslovi da u 2011. godini Šinvoz ravnopravno bude uključen u program oživljavanja domaće vagonogradnje jer bi u suprotnom, zbog smanjivanja obima poslova biti nastavljeno smanjenje broja radnika i doveden u pitanje opstanak fabrike.

Zrenjaninski Šinvoz je okončanjem plana reorganizacije i završetkom stečajnog postupka sredinom 2009. godine, tokom prošle godine uspeo da angažuje 250 ljudi i obezbedi dovoljnu uposlenost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: