Zastava inpro ugovorila poslove

Preduzeće Zastava inpro iz Kragujevca ugovorilo je za 2011. godinu poslove vredne četiri miliona evra, što je dvostruko više nego lane.

Izvor: Beta

Petak, 14.01.2011.

09:09

Default images

Direktor te firme Branko Veljović kaže da Zastava inpro, u kojoj su 60 odsto zaposlenih osobe sa invaliditetom, pregovara sa partnerima iz Francuske o početku novog programa za izradu metalnih delova za opremanje farmi.

Veljović je kazao da će preduzeće od marta biti formirano kao državno i postati Regionalni centar za zapošljavanje i obuku osoba sa invaliditetom.

Prema njegovim rečima, za oko mesec dana trebalo bi da bude završeno preseljenje Zastave inpro i opremanje novog poslovnog prostora od 4.000 kvadratnih metara u čiju adaptaciju je uloženo više od 250.000 evra.

Zastava inpro koja se bavi proizvodnjom prikolica, posle privatizacije Zastave, privremeno je koristila hale koje su pripale kompaniji Fijat automobili Srbija, a nakon dogovora sa ministarstvima ekonomije i odbrane, preduzeće je u zakup uzelo hale koje se nalaze u krugu kragujevačke fabrike oružja.

"Od Nove godine smo isporučili francuskom tržištu 11 šlepera robe i očekujemo da do kraja meseca biti isporučeno preostalih 18", rekao je Veljović i dodao da je u tom kontingentu najviše prikolica za prevoz čamaca.

Zastava inpro sada upošljava preko 150 radnika, od kojih je više od 90 osoba sa invaliditetom. Prosečna mesečna zarada u preduzeću je oko 30.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: