Četvorka za kvalitet Koridora 10

Organizacija IRAP (International Assessment Program), sa sedištem u Velikoj Britaniji, ocenila je četvorkom glavni putni pravac Koridora 10 u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

16:26

Default images

Najviša ocena za pun profil autoputa je petica, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

"U pitanju su deonice autoputa Beograd - Novi Sad, Beograd - Šid i Beograd - Leskovac. Završetkom punog profila autoputa od Novog Sada do Horgoša ta deonica će dobiti maksimalnu ocenu - peticu", izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Ministar je objasnio da su prilikom ocenjivanja, u studiji koju je finansirala Svetska banka, uzeti u obzir stanje putne infrastrukture i okruženja, saobraćajna signalizacija, ograničenje brzine i bezbednost putnika u vozilu.

Južni krak Koridora 10 "hvata zalet"

Ministarstvo za infrastrukturu donelo je odluku o obaveštenju o nabavkama za radove na Koridoru 10 E-75, posle čega će uslediti objavljivanje javnog tendera.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je da su u pitanju građevinski radovi na izgradnji deonice autoputa od Grabovnice do Levosoja.

Građevinski radovi biće izvođeni na deonicama južnog kraka Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice u dužini od 5,6 kilometara, od Grdelice do Caričine Doline (12 km), od Caričine Doline do Vladičinog Hana (14,4 km), od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca (26,3 km), od Donjeg Neradovca do Srpske Kuće (8 km) i od Srpske Kuće do Levosoja (8 km).

Opšte obaveštenje o nabavkama biće objavljeno u "Službenom glasniku" Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: