Stiže izveštaj DRI o budžetu 2009.

Državna revizorska institucija (DRI) će sutra Skupštini Srbije dostaviti izveštaj o rezultatima revizije budžeta za 2009. godinu i predstaviti ga javnosti.

Izvor: B92

Sreda, 15.12.2010.

14:48

Default images

Kontrolom je obuhvaćeno 70,13 odsto ukupnih izdataka budžeta Srbije i 18 odsto ukupnih budžetskih prihoda od prodaje dobara i usluga.

Državni revizori su kontrolisali finansijske izveštaje sedam ministarstava - finansija, prosvete, rada i socijalne politike, poljoprivrede, omladine i sporta, infrastrukture i nauke i tehnološkog razvoja-

Predmet kontrole bilo je i poslovanje Narodne banke Srbije u delu koji se odnosi na budžetska sredstva.

Do kraja ove godine DRI će završtiti kontrolu finansijskih izveštaja za 2009. tri javna preduzeća -Skloništa Srbije, Elektromreže Srbije i Transnafta iz Pančeva.
Prvi izveštaj koji je uradila DRI odnosio se na reviziju republičkog budžeta za 2008. godinu, a objavljen je u novembru 2009. godine.

Izveštaj DRI o kontroli budžeta za 2009. godini biće znatno obimniji nego prošlogodišnji i, kako je najavila DRI, sadržaće i mišljenje revizora. U izveštaju o kontroli budžeta za 2008. godini revizori nisu mogli da daju mišljenje jer nisu imali kadrove koji bi uradili sveobuhvatnu kontrolu.

Na osnovu prošlogodišnjeg izveštaja DRI je 18. februara ove godine podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 19 državnih funkcionera, među kojima je šest aktuelnih i pet bivših ministara.

Do sada su presude dobila samo dvojica ministara - Slobodan Milosavljević, sadašnji minister trgovine i usluga, i Predrag Bubalo, bivši ministar privrede.

Milosavljević je oslobođen optužbe, a Bubalo je osuđen da plati 50.000 dinara kazne. Na obe sudske odluke uložene su žalbe tako da
te presude nisu pravosnažne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: