U Srbiji najomiljenija "kravica"

Najomiljeniji domaći proizvod u Srbiji je "Moja kravica" jogurt i mleko, dok je kompanija Centroproizvod najomiljeniji domaći proizvođač.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.12.2010.

08:56

Default images

Na osnovu rezultata ankete Udruženja "Moja Srbija", koja je realizovana u 20 najvećih gradova Srbije, proglašeni su pobednici u 16 kategorija, od ukupno 174 brendova 149 kompanija.

Priznanje Moj izbor u kategoriji mleka i mlečnih proizvoda dobila je Moja kravica kompanije Imlek, za meso i prerađevine od mesa Zlatiborac, za kategoriju supe i dodaci jelima Začin C Centroproizvoda.

U kategoriji odeća i obuća nagrada je pripala "Moni", nameštaj, posuđe i kućni aparati - "Metalac" posuđe, banke i osiguravajuća društva - "Banka inteza", telekomunikacije i računari - MTS Telekom Srbije, turističke i transportne usluge - "Jat ervejz" i u kategoriji turističke destinacije i manifestacje - "Odmor na Zlatiboru", Turistička organizacija Zlatibor.

Predsednik "Moje Srbije" Milan Ristić je podsetio da to udruženje već dve godine sprovodi kampanju "Birajmo domaće" i još jednom pozvao građane da kupuju domaće proizvode, zbog razvoja srpske privrede.

"Kada damo 100 dinara za domaći proizvod, često i do 95 dinara ostaje u zemlji i ide na troškove proizvodnje, plate radnika, investicije i izdvajanja za prosvetu, zdravstvo, penzije, bezbednost, a samo pet dinara odlazi putem profita u džepove vlasnika firme ma koje vere ili nacije taj vlasnik bio", istakao je Ristić.

On je kazao da domaći proizvod podrazumeva svu robu proizvedenu u Srbiji u čijoj proizvodnji vrednost uvoznih sirovina i repromaterijala ne prelazi polovinu fabričke vrednosti proizvoda.

Oznaku "domaći proizvod", prema njegovim rečima, može da nosi sva roba koju su proizveli građani Srbije, najvećim delom od domaćih sirovina i na teritoriji Srbije.

Nije važno čiji je to brend, sve dok je naš proizvod, zato što većina novca kojim je roba kupljena ostaje u zemlji, objasnio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: