Deo petlje Hipodrom u funkciji

Petlja na Hipodromu, koja će biti pristupnica budućem mostu preko Save, biće danas puštena u saobraćaj.

Izvor: Beta

Sreda, 15.12.2010.

08:52

Default images

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kaže da je završetkom petlje na Hipodromu obavljen veliki posao, kao i da će građani tog dela Beograda sada brže stizati do centra grada.

"Petlja Hipodrom je važna i kao pristupna saobraćajnica mostu preko Ade Ciganlije. Očekujemo da uz dobro vreme, puno rada i truda sledeće godine omogućimo da prvi automobili krenu i preko novog mosta preko Save", istakao je Đilas.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je rekao da je to jedan od najznačajnijih projekata, jer je petlja prvi korak ka stavljanju u funkciju mosta koji će u toku sledeće godine biti završen.

Preko ove petlje saobraćaj će se odvijati dvosmerno u pravcu iz Paštrovićeve ulice ka Topčideru, a jednosmerno Bulevarom vojvode Mišića od nove raskrsnice ka Beogradskom sajmu.

Završena je i izgradnja 11 mostovskih konstrukcija površine oko 20.000 kvadratnih metara. Za svih 11 konstrukcija izgrađeno je 117 stubova i izvedeno devet potpornih zidova dužine 1.100 metara.

Završeno je polaganje vodovodne i kanalizacione mreže, kao i postavljanje javne rasvete. Radovi će biti nastavljeni u dve faze - veza sa Požeškom ulicom i petljom Radnička.

Ukrštanje drumskog i železničkog saobraćaja biće ukinuto izgradnjom nadvožnjaka kod Careve ćuprije, a time će se povećati bezbednost i ubrzati saobraćaj ka Banovom brdu i centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: