Agencija “češlja” imovinu državnika

Agencija za borbu protiv korupcije počela je da proverava imovinske karte koju su prijavili državni zvaničnici.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2010.

11:14

Default images

Skoro pola godine posle objavljivanja imovinskih karata funkcionera na svom internet sajtu, Agencija za borbu protiv kopuocije počela je da proverava njihovu verodostojnost.

“Do sada nam se obratilo pet građana, tvrdeći da prijavljena imovina ne odgovara stvarnim imovinskim kartama nekih funkcionera. Stručne službe proveravaju da li građani imaju čvrste materijalne dokaze za te tvrdnje. Ako se dokaže da su u pravu, slučajevi će biti prosleđeni poreskim organima, policiji i specijalnom tužilaštvu”, kaže predsednik Upravnog odbora Agencije Čedomir Čupić.

On, međutim, nije mogao da potvrdi da li je reč o republičkim ili lokalnim predstavnicima.

Osim po prijavama građana, Agencija je počela i samostalne provere, preko poreskih organa. U toku je provera za ministre, njihove zamenike, pomoćnike i državne sekretare. Kad se to završi, sledi provera imovinskih prijava za gradonačelnike i predsednike opština, pa za poslanike, a onda i za ostale.

U Agenciji objašnjavaju da će, ako bude nekih nepodudaranja, prvo pozvati funkcionera da utvrde da li je napravio grešku kod popunjavanja upitnika. Ako se ispostavi da nije, a prijava se ne poklopi sa izveštajem poreznika, biće otvorena istraga.

Službenici Agencije ”u hodu” otklanjaju i tehničke greške iz imovinskih karata. Tako se, recimo, nedavno pobunio guverner NBS Dejan Šoškić jer se na sajtu vodi da prima dve plate, što nije tačno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: