Prosečna plata ista kao u Albaniji

Septembarska prosečna zarada u Srbiji bila 296 evra, čime smo se skoro izjednačili sa Albanijom, koja ima prosek od 295 evra, kažu u Uniji poslodavaca Srbije.

Izvor: Blic

Utorak, 07.12.2010.

00:16

Default images

U Uniji navode da privreda u Srbiji mesečno plaća 65 državnih nameta, što je nekoliko puta više nego u zemljama u okruženju i Evropi.

"Direktna posledica ovakvih izdvajanja su najniže plate zaposlenih u privredi u Srbiji u odnosu na iste te države", kažu poslodavci.

Dragoljub Rajić, zadužen za odnose sa javnošću i privredom u Uniji poslodavaca Srbije, kaže da "brojna opterećenja koja privreda plaća državi i opštinama onemogućavaju vlasnike malih i srednjih preduzeća da isplate veće neto zarade".

"Neefikasna i preskupa država glavni je razlog što zaposleni u privredi imaju skoro 30 odsto manju prosečnu zaradu u odnosu na njihove kolege u javnom sektoru i preduzećima, jer se od privrede na svakom koraku uzimaju dragocena sredstva koja pojede ovaj sektor i budžetski korisnici", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: