Premijer:Skandinavci doneli kulturu

Privrednici iz Skandinavije spadaju među najveće investitore u Srbiji, ali ne samo po novcu već i po ulaganju znanja i tehnologije, kaže Mirko Cvetković.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2010.

19:37

Default images

On je naveo da, iako su obim ekonomske saradnje i investicija veliki, u poređenju sa drugim zemljama, „nikada ne treba biti zadovoljan“.

Premijer Srbije navodi da su kompanije koje su došle iz Danske, Švedske, Finske i Norveške, donele i određenu poslovnu kulturu koja je od neprocenjivog značaja za privredu Srbije.

Cvetković je izrazio i očekivanje da će u narednom periodu, i uz podršku Vlade Srbije, biti povećan obim ulaganja, ali i spoljnotrgovinske razmene.

Izvršna direktorka Nordijske poslovne alijanse Slađana Božović izjavila je da su Dani Skandinavije organizovani sa idejom da se promovišu nordijsko i regionalno poslovanje, osnaže ekonomske veze i razmene poslovna iskustva sa preduzećima iz Srbije.

Tema ovogodišnje manifestacije su inovacije i dizajn, a imajući u vidu da su pomenute nordijske zemlje u tim oblastima jako uspešne, to će biti od pomoći domaćoj privredi, rekla je Božović.

Nordijska poslovna alijansa, koja organizuje događaj, nastala je u želji da se postigne što bolja saradnja izmedju nordijskih kompanija i privrednog sektora u Srbiji.

Ovu zajedničku ideju su krajem 2009. godine prepoznali predstavnici poslovne zajednice i vodećih kompanija iz Danske, Finske, Norveške, Islanda i Švedske koje posluju u Srbiji, među kojima su Karlsberg Srbija, IKEA, Telenor, Nokia Simens netvorks, Tetra Pak, Volvo, Sekjuritas, Eurolift, Bak i Komtrejd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: