NIP: Projekti na nivou tri budžeta

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović kaže da je ministarstvo planiralo budžet za 2011. godinu od 31 milijardu dinara.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.12.2010.

09:19

Default images

Ona je dodala da je vrednost prispelih projekata 92 milijarde dinara.

"U ovom trenutku zahtevi lokalnih samouprava, ministarstva i autonomnih pokrajina su 92 milijarde. Mi smo predvideli budžet na 31 milijardu, a raspolagaćemo sa onoliko sredstava koliko većina u Narodnoj skupštini i većina u vladi bude predložila za izdvajanja u infrastrukturu", kazala je Kalanovićeva.

Ministarka za NIP kaže da će novcem iz tog ministarstva naredne godine u Srbiji biti finansirani projekti regionalne i lokalne infrastrukture, ali i autoputevi koji će povezati velike gradove s koridorima i nastavak radova na Koridoru 11.

"Budžet ćemo napraviti onako kako u određenom trenutku bude postignut kompromis i potreba i sredstva koja su nam na raspolaganju, ali se istinski nadam da infrastruktura, koja jeste jedan od ciljeva Vlade, mora da zauzme značajno mesto", dodala je ministarka.

Kalanovićeva je rekla da je posebno zadovoljna načinom na koji je ove godine potrošen novac NIP-a na izgradnji infrastrukturnih projekata u 40 nerazvijenih srpskih opština.

"I u onim opštinama koje su najsiromašnije, i po pravilu imaju najviše problema s kadrovima, bilo je moguće realizovati projekte. Ove godine će gotovo najviša i najbolja realizacija biti upravo u 40 najnerazvijenih opština", naglasila je Kalanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: