I Egipćani žele Telekom Srbije

Telekomunikaciona kompanija „Veder investments“ registrovana u Italiji zainteresovana je za kupovinu Telekoma Srbije, kažu u Vladi Srbije.

Izvor: Beta

Sreda, 01.12.2010.

17:04

Default images

Kako su kazali u Vladi, "Veder investments" želi da učestvuje na tenderu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma.

Ipak, pre toga komisija koja provodi tenderski postupak mora da joj odobri kupovinu dokumentacije za učešće u postupku.

„Veder investments“ je privatna telekomunikaciona kompanija u kojoj 97 odsto vlasništva ima Egipćanin Nagib Saviris. Ta kompanija je vlasnik i egipatske kompanije Oraskom telekoma, trećeg po veličini operatera mobilne telefonije u Italiji „Vind telekomunikacije“ i trećeg mobilnog operatera u Grčkoj „Vind Helas“. Tenderska komisija za prodaju Telekoma Srbije odobrila je kompaniji „Amerika movil“ da otkupi dokumentaciju za učešće na tenderu i očekuje se da će ta kompanija u narednim danima to i učiniti, kazali su u Vladi Srbije. Vlasnik kompanije „Amerika movil“ je meksički milijarder Karlos Slim, koji je, prema listi magazina Forbs, najbogatiji čovek na svetu.

Do sada su tri kompanije, Dojče telekom, Telekom Austrija i Frans telekom stekle status potencijalnih kupaca Telekoma Srbije, otkupom tenderske dokumentacije.

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je 20. oktobra tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije, čija je ukupna vrednost procenjena na 2,43 milijarde evra.

Rok za otkup tenderske dokumentacije produžen je do 10. decembra, ponude će moći da se dostave do 21. februara 2011, a očekuje se da će aukcijska prodaja većinskog paketa akcija Telekoma Srbija biti organizovana krajem februara iduće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: