Država duguje duple plate policiji

Evropski sud za ljudska prava doneo je odluku da Srbija tridesetorici policajaca sa Kosova treba da isplati po 3.255 evra zbog neisplaćivanja dvostrukih plata.

Izvor: B92

Petak, 12.11.2010.

00:06

Default images

Država ima tri meseca da, od trenutka kada presuda postane pravosnažna isplati, 3.000 evra za pretrpljenu nematerijalnu štetu i 255 evra za sudske troškove.

Policajci su prvobitno tražili da im država Srbija isplati po 10.000 evra, a sud je odluku o tom slučaju doneo 5. oktobra.

Oštećeni su se žalili da su im tužbe odbijene pred Okružnim sudom u Beogradu, iako je isti sud po tužbama više od 70 drugih oštećenih presudio u korist tužilaca.

Policajce je pred sudom u Strazburu zastupao beogradski advokat Nemanja Vukotić, koji kaže da je presuda očekivana i da se radi o naknadi štete za nanetu duševnu bol, zbog nepravičnog suđenja i suđenja u roku koji nije razuman.

Predstavnik Srbije pred međunarodnim sudom za ljudska prava dr Slavoljub Carić kaže za B92 da presuda još nije postala pravosnažna, ali da se država verovatno neće žaliti.

Podsećamo, Vlada Srbije je 24. januara 2000. godine, odnosno 17. jula 2003. godine usvojila dve odluke na osnovu kojih bi, između ostalog, svim njenim zaposlenima koji žive i rade na Kosovu trebalo da budu isplaćene dvostruke plate. U 2008. godini Vlada je odlučila da kosovski dodatak bude prepolovljen, ali je Ustavni sud tokom leta 2010. ocenio da je kosovski dodatak neustavan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: