Dežer: Prodaja Telekoma dobra stvar

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer kaže da je neophodno nastaviti privatizaciju državnih preduzeća u Srbiji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.11.2010.

19:03

Default images

On dodaje da je dobro to što će Telekom Srbije biti prodat i dodao da bi prebalo privatizovati i Elektroprivredu Srbije, Železnicu, Jat ervejz i druge državne firme.

Država Srbija i dalje kontroliše više od 40 odsto društvenih preduzeća, dok je taj procenat u novim članicama EU (Rumunija, Bugarska...) bio upola manji u momentu njihovog prijema, naveo je Dežer.

On je izrazio zabrinutost i što je oko 25 odsto privatizacija u Srbiji raskinuto zbog nepoštovanja ugovora ili zato što nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Dežera brine rast nezaposlenosti u Srbiji koja se bliži stopi od 20 odsto, ukazujući i na započete reforme penzionih zakona, koje opterećuju budžet, jer se na penzije odvaja gotovo 15 odsto BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: