Jat za male pare Turkiš erlajnzu?

Predstvnici Srbije i aviokompanije Turkiš erlajnz pregovaraju u Istanbulu o prodaji Jat ervejza toj turskoj kompaniji, izjavio je ministar Sulejman Ugljanin.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.11.2010.

14:05

Default images

U Istanbulu su počeli tehnički razgovori sa turskim partnerima zainteresovanim za kupovinu Jat ervejza i ukoliko u tim razgovorima bude postignuta saglasnost, druga faza bi mogla biti potpisivanje sporazuma, izjavio je ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

Srbija nudi izvanredne uslove za prodaju nacionalnog avioprevoznika - avionsku kompaniju bez dinara duga sa sposobnim letilicama i osobljem koje je spremno da opsluži 40 aviona, kao i koridore sa pravom sletanja, što je najskuplje, a mi im to nudimo praktično za džabe, rekao je Ugljanin.

"Turci, zato, ne treba ništa da rade za našu lljubav već da u svemu tome pronadju svoj interes jer će to biti zajednička aviokompanija", kazao je on.

"Svi smo zainteresovani da privolimo tursku stranu da ne ustane od stola dok dogovor ne bude postignut", rekao je Ugljanin.

Današnji razgovori se tiču tehničkih pogodnosti, koliko čega imamo i koliko vredi to što imamo, rekao je Ugljanin i dodao da, ukoliko se na tim tehničkim pregovorima postigne dogovor, "druga faza bi mogla biti potpisivanje sporazuma".

Podsetimo da je Vlada Srbije u aprilu donela odluku o osnivanju nove nacionalne aviokompanije, koja će raditi umesto „Jat ervejza" i koja će biti oslobođena dugova i atraktivna za budućeg strateškog partnera.

Od tada se kao najozbiljniji kupac nacionalnog avioprevoznika pominje Turkiš erlajnz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: