Tigru preti prelazak na B listing

Pirotski Tigar ima rok od mesec dana da obezbedi ispunjenost kriterijuma tržišne likvidnosti za akcije primljene na listing A - Prajm market.

Izvor: Beta

Petak, 05.11.2010.

15:27

Default images

Rok od mesec dana teče od danas, objavilo je srpsko tržište kapitala.

U slučaju da Tigar ne obezbedi nivo tržišne likvidnosti akcija, Komisija za listing će vlasničke hartije te kompanije uputiti na listing B - Standard market.

Berza je obrazložila da je tokom redovnog periodičnog sagledavanja ispunjenosti uslova za listing hartija od vrednosti konstatovano da nivo tržišne likvidnosti Tigrovih akcija nije u skladu sa zahtevanim Pravilnikom Berze.

Pravilnikom je takođe predvidjeno da Komisija u takvim slučajevima izdavaocu hartije od vrednosti može da odredi naknadni primereni rok da obezbedi ispunjenosti uslova za listing.

Komisija je konstatovala da je na nedovoljan nivo likvidnosti akcija Tigra uticalo opšte stanje na finansijskom tržištu koje karakteriše nizak nivo likvidnosti.

Stoga je Komisija odlučila da Tigru da naknadni rok za obezbeđenje uslova za listing.

Akcija Tigra trenutno košta 574 dinara prema maksimalnih u poslednjih godinu dana 920 iz novembra prošle godine i minimalnih 524 dinara iz oktobra ove godine.

Tržišna kapitalizacija pirotskog proizvođača obuće, tehničke gume i hemijskih proizvoda trenutno je nešto veća od milijardu dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: