Sloveniji nedostaju srpska ulaganja

Sloveniji nedostaje više srpskih investicija, dok su, sa druge strane, slovenački privrednici do sada investirali u Srbiju u vrednosti 1,7 milijardi evra.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 05.11.2010.

13:09

Default images

Ambasador Slovenije u Beogradu Franc But kaže da bi se najviše mogla razvijati saradnja malih i srednjih preduzeća dveju zemalja.

But je na sastanku slovenačkih i srpskih privrednika u Beogradu kazao da je Slovenija najbolji promoter Srbije na njenom putu ka Evropskoj uniji i dodao da se i privredna saradnja razvija u dobrom smeru.

Prema njegovim rečima, u Srbiji u slovenačkim preduzećima radi oko 22.000 ljudi a ima 108 slovenačkih preduzeća koja zapošljavaju više od 50 radnika. Većina slovenačkih preduzeća je iz domena malih i srednjih. Predstavnik Privredne komore Srbije Mitar Pržulj je kazao da postoji interes da slovenačka i srpska preduzeća zajedno izađu na treća tržišta, posebno u Rusiju, sa kojom Srbija ima ugovor o slobodnoj trgovini.

Predstavnik PKS Mitar Pržulj istakao je da postoji interes dveju zemalja za zajedničko nastupanje na trećim tržištima, naročito na velikom tržištu Rusije sa kojom Srbija ima potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini.

Sekretar udruženja malih privrednika Slovenije Jožef Vince podsetio je da su Slovenci pre rata imali mnogo kooperanata na teritoriji Srbije i istakao spremnost slovenačkih privrednika da obnove poslovne veze u našoj zemlji, kao i da se snabdevaju sirovinama iz Srbije.

Sastanku prisustvuje oko 30 malih i srednjih preduzeća iz Srbije i Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: