Sindikat Dnevnika: VAC da vrati dug

Ponudu VAC-a da radnicima Dnevnik Vojvodina presa pokloni 55 odsto akcija ne treba prihvatiti ako to preduzeće prethodno ne izmiri dugove.

Izvor: Novosti

Petak, 05.11.2010.

09:58

Default images

Predsednik sindikata Dnevnik holdinga Steva Tomin kaže da po do sada podnetim tužbama, VAC duguje Dnevnik holdingu oko 128 miliona dinara id a niko nema prava da se odrekne tog novca.

VAC je inače poklanjanje akcija i otpis 1,8 od ukupno 3,2 miliona evra kredita koje je dao DVP-u uslovio povlačenjem tužbi.

On je ocenio i ”da ponuda VAC-a nije onako velikodušna kako izjavljuju predstavnici nemačke kompanije”.

“Uvid u dokumenta Agencije za privredne registre jasno govori da je jedini kapital koji VAC ima u DVP osnivački ulog od svega 2.219 evra! Uz to, Nemci nisu ispunili ni obaveze iz ugovora o osnivanju DVP, čija vrednost se procenjuje na oko šest miliona evra, čega se takođe ne treba odreći”, rekao je Tomin.

Ponuda VAC-a, inače, sadrži i uslov da se Dnevnik holding prava na bilo kakva potraživanja odrekne i u budućnosti, a obelodanjena je sredinom septembra, da bi je, u međuvremenu, prihvatila Vlada Vojvodine.

S obzirom na to da je Dnevnik holding u procesu restrukturiranja, saglasnost za njeno konačno prihvatanje treba, međutim, da da i republička Agencije za privatizaciju.

“To mišljenje još nismo dobili, pa zasad nema ni formalno-pravnih uslova za naš definitivan odgovor nemačkom koncernu. Zato ni ne očekujem da se će naš Upravni odbor na sednici zakazanoj za pwtak o ponudi VAC-a doneti konačnu odluku”, kaže Jasmina Mašulović, direktor Dnevnik holdinga.

Nemački koncern je, da podsetimo, u saopštenju kojim se javnosti obratio prošle sedmice upravo 5. novembar označio kao poslednji rok do kojeg će čekati odgovor srpskog partnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: