Agrobanka o otvaranju filijale u RS

Vanredna skupština akcionara Agrobanke biće održana sutra, a na dnevnom redu je i osnivanje filijale u Republici Srpskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.10.2010.

09:00

Default images

Kako su ranije najavili partneri iz Republike Srpske (RS), taj entitet BiH učestovaće sa 20 odsto u osnivačkom kapitalu dok će Agrobanka uplatiti udeo od 80 procenata (osam miliona evra).

Čelnici Agrobanke, kako se navodi na sajtu brokersko-dilerskog društva Sinteza Invest, očekuju veoma brzu ekspanziju novoformirane bankarske ustanove i povraćaj uloženih sredstava za manje od četiri godine.

Plan je da ta filijala 2014. godine ostvari ukupne prihode od 4,3 miliona evra i bruto dobitak od 2,5 miliona evra.

Inače, na redovnom prolećnom zasedanju Agrobanke menadžment je najavio da planira da sprovede dokapitalizaciju vrednu pet milijardi dinara, i to po ceni od 10.000 dinara (pravo preče kupovine) i 11.000 dinara (svi preostali investitori). Najveći akcionari te banke izrazili su negodovanje zbog predložene dokapitalizacije.

U međuvremenu, cena akcija Agrobanke od početka juna spustila se 17-18 procenata dok su najveći kupci akcija bile poljoprivredne kompanije koje s Agrobankom imaju kreditni odnos, navodi u svom komentaru Sinteza Invest.

Akcija Agrobanke [AGBN] prema podacima sa Beogradske berze vredi 6.956 dinara, dok je krajem oktobra prošle godine vredela 11.997 dinara. Država Srbija u Agrobanci ima udeo od 20 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: