Ćirić: Postepeno ukidamo subvencije

Sledeće godine biće ukinuti neki programi subvencionisanih kredita, najavio je državni skeretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić.

Izvor: B92

Sreda, 06.10.2010.

14:38

Default images

Ministarstvo će subvencionisanim kreditima i dalje podržati preduzeća, auto i građevinsku industriju, objasnio je Ćirić.

Subvencionisani krediti su pomogli građanima da prebrode krizu, a neki programi subvencija se ukidaju jer dolazi do odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija od 1. janura 2011, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, ohrabruje činjenica da je ove godine povećan plasman investicionih kredita i da je u više od 1.000 preduzeća plasirano 126 miliona evra, što je mnogo više u odnosu na 2009. godinu, kada je plasirano svega dva miliona evra.

Ćirić je ocenio da to pokazuje da su firme uspele da, uz pomoć subvencija države, izađu iz nelikvidnosti i da se fokusiraju na nove investicije.

On je rekao da, kada se kumulativno posmatraju odobreni krediti građanima i privredi, taj iznos dostiže cifru od oko 1,3 milijardi evra, dok je od početka godine građanima odobreno 145.000 potrošačkih kredita vrednih 220 miliona evra.

Ćirić je najavio da će sledeće godine ministarstvo ekonomije i dalje imati aktivnu ulogu u privlačenju investicija kroz razne podsticaje i programe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: