Taksi sa aerodroma po fiksnoj ceni

Taksi prevoz sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" ponovo će biti naplaćivan po fiksnim cenama.

Izvor: Novosti

Sreda, 06.10.2010.

10:34

Default images

Grad će uskoro propisati tri tarife za prevoz putnika iz vazdušne luke - do centra grada, do prigradskih naselja i do udaljenijih lokacija.

Uskoro će biti postavljena i oprema koja će propuštati taksiste i kontrolisati njihov silazak na dolazni terminal aerodroma.

Beogradski aerodrom jedna je od "crnih tačaka", kada je reč o taksi prevozu. Otkako je u junu dogovorom taksi udruženja ukinuta jedinstvena cena, uvećao se broj žalbi građana zbog taksista koji su naplaćivali vožnju po cenama višestruko većim od propisanih. Dešavalo se da nesavesni i bahati vozači za turu do centra grada naplate čak 5.000 dinara.

U gradu se nadaju da će najavljenim merama konačno stati na put "hajdučiji". “Fiksne cene će biti vrlo brzo uvedene, nezavisno od donošenja nove gradske odluke o taksi prevozu, koja se takođe priprema. U najkraćem roku će biti postavljene i kamere na dolaznom terminalu koje će kontrolisati da li taksisti preuzimaju vožnje po redosledu dolaska na stajalište. Čeka se samo na odobrenje od aerodroma za postavljanje opreme”, kaže Dejan Mali, član Gradskog veća.

Predstavnici grada u utorak su se na sastanku sa članovima sindikata "Nezavisnost" dogovorili da donošenje nove odluke o taksi prevozu sačeka na usvajanje najavljenih izmena Zakona o prevozu u drumskom sabraćaju.

Saglasili smo se da sačekamo da Skupština usvoji izmene propisa sa kojima gradska odluka mora da bude usaglašena ukoliko se to dogodi u razumnom roku. Ako vidimo da to ne ide dogovorenom brzinom, mi ćemo doneti odluku u skladu sa važećim zakonom, pa ćemo je po potrebi prilagoditi. Predlog odluke još nije završen, ali smo pripremili nacrt o kome razgovaramo sa svima kojih se taj propis tiče”, kaže Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: