Pomoć za penzionere do kraja meseca

Isplata pomoći od 5.000 dinara za 1,4 miliona penzionera, čija mesečna primanja ne prelaze 29.999 dinara, može se očekivati tokom ovog meseca.

Izvor: B92

Sreda, 06.10.2010.

00:05

Default images

"Rad na rebalansu privodimo kraju i on će vrlo brzo biti dostavljen Vladi. Skupštini će biti prosleđen po hitnom postupku, a usvajanje treba očekivati tokom oktobra. Odmah potom biće isplaćena i pomoć penzionerima", kažu u Ministarstvu finansija.

Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade, prethodno je rekao da je novac za penzionerske bonuse obezbeđen, ali da isplata kasni zbog administrativno-tehničkih problema.

Postoje samo smetnje koje treba otkloniti pošto sredstva u budžetu za 2010. godinu nisu predviđena za ovu namenu", kazao je Krkobabić.

Prvobitno je bilo predviđeno da se jednokratna pomoć za 400.000 penzionera sa najnižim primanjima isplati u iznosu od dve milijarde dinara. U međuvremenu je gornja granica penzije za isplatu uvećana na 30.000 pa je broj penzionera koji imaju pravo na pomoć uvećan na 1,4 miliona, zbog čega je iznos za isplatu porastao na sedam milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: