Milosavljević: Svi protiv korupcije

Ministarstvo zdravlja Srbije aktivno sprovodi sistemske mere protiv korupcije u skladu s Nacionalnom strategijom za borbu protiv korupcije.

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2010.

16:56

Default images

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da je povećana transparentnost korišćenja budžetskih sredstava kao i praćenje i kontrola njegovog sprovođenja.

"Komisija za procenu zdravstvenih tehnologija određuje prioritete nabavke opreme, postoje razrađeni mehanizmi kontrole opravdanosti nabavki, kao i interna kontrola i interna revizija", rekao je Milosavljević.

On je naglasio da u zdravstvenim ustanovama postoji strog sistem kontrole za odabir kadrova kao i stalne provere kvaliteta stručnog rada.

"U svakoj zdravstvenoj ustanovi komisija za unapređenje kvaliteta sprovodi godišnji program provere kvaliteta, a na zahtev građana, privrednog društva, ustanove ili državnog organa može se izvršiti i vanredna provera kvaliteta rada", kazao je Milosavljević.

Milosavljević je podsetio na istraživanje CeSID-a o korupciji u zdravstvu, prema kojem, iako postoji opšti utisak da je korupcija raširena, mali procenat građana ima neposredna iskustva sa njom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: