Mrkonjić: Đilas s pravom kritikuje

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić podržao je gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, koji je kritikovao kinesku kompaniju CRBC.

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

15:30

Default images

Naime, kineska "Čajna roud end bridž korporejšn" kasni u realizaciji projekta izgradnje mosta preko Dunava, od Zemuna do Borče.

"Što se tiče rokova, naravno da Đilas ima punu podršku kada govori o kašnjenju radova i izradi značajnih projekata, kao što je most preko Dunava - Zemun - Borča i apsolutno ga podržavam", rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je naglasio da se zalaže za poštovanje zadatih rokova u infrastrukturnim projektima. "Dajem punu podršku praćenju rokova, jer smo prethodnih godina izgubili taj tempo i sada se pomalo komotno ponašamo prema novcu koji imamo (za radove)", naglasio je ministar za infrastrukturu.

On je kazao da neće dozvoliti ni probijanje rokova na izagradnji autoputa na severnom kraku Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i Kelebije. Mrkonjić je ranije najavio da će taj deo Koridora 10 kroz našu zemlju biti završen do Nove godine.

Gradonačelnik Beograda je ranije rekao da projekat izgradnje mosta Zemun - Borča kasni, jer još nije urađen ni idejni projekat, koji je trebalo da uradi kineska kompanija CRBC.

Đilas je naveo da CRBC mora da pokaže veću odgovornost za taj posao i iznos novca kojim gradjani Srbije plaćaju izgradnju mosta, kao i da je pismeno obavestio tu kompaniju i ambasadora Kine u Srbiji da je neprihvatljiv takav razvoj dogadjaja.

Most koji će spojiti obale Zemuna i Borče, biće dugačak 1.507 metara, a planirana je i izgradnja još osam manjih mostova i pristupne saobraćajnice u dužini od 21,5 kilometara autoputa.

Radovi na izgradnji, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da počnu sredinom aprila 2011, a rok za izgradnju mosta je tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: