MOL najbolja naftna kompanija

Naftna kompanija MOL dospela je na prvo mesto evropske liste najboljih naftnih i gasnih kompanija, po peti put od 2003. godine.

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

08:54

Default images

MOL je zauzeo prvo mesto u Evropi po pitanju efikasnosti (u pogledu ekvivalentne vrednosti jednog barela) i 17. mesto na svetu, što predstavlja napredak u odnosu na prošlogodišnju 38. poziciju.

Nezavisna kompanija za naftna istraživanja Džon S. Herold i poslovni savetnik za naftu i gas Herison Lavgrov & C sastavile su listu rezultata iz oblasti istraživanja i proizvodnje naftnih kompanija.

Analizirane su 224 naftne i gasne korporacije.

Svrha ove studije bila je da izmeri najvažnije pokazatelje učinka kod kompanija u ovoj industriji; da prepozna najvažnije faktore i trendove koji imaju efekta na ukupan učinak industrije.

Kompanija MOL posluje u Evropi i Zajednici Nezavisnih država i zapošljava više od 34.000 ljudi u svetu. MOL poseduje pet veoma složenih rafinerija u Mađarskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Italiji, sa rafinerijskim kapacitetom od 23,5 miliona tona godišnje.

MOL upravlja sa više od 1.600 pumpi, bavi se eksploatacijom nafte i gasa u 15 zemalja i aktivna je u regionalnoj prodaji i prenosu gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: