Raskinut ugovor o prodaji Prosvete

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor s preduzećem Medija II o prodaji beogradskog izdavačkog preduzeća Prosveta.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

15:58

Default images

U Agenciji kažu da kupac Prosvete nije isplatio drugu ratu za kupljeni kapital i nije ispunjavao obaveze prema radnicima preduzeća.

Prosveta je prodata na tenderu u junu prošle godine za 3,2 miliona evra, a novi vlasnik je bio obavezan da investira najmanje 200.000 evra u roku od dve godine, da u narednih deset godina zadrži namenu knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, a prihvatio je i dodatne obaveze iz socijalnog programa.

Zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza, Agencija je u februaru ove godine, na zahtev zaposlenih koji su u stalnom štrajku, spovela vanrednu kontrolu u Prosveti i kupcu dala dodatni rok.

Pre desetak dana sa firmom Medija II raskinut je i ugovor o preuzimanju izdavačkog preduzeća Rad, koje je prodato na aukciji 24. aprila prošle godine za 126 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: