INA protiv Srbije: Nastavak suđenja

U Privrednom sudu u Beogradu sutra će biti nastavljeno suđenje po tužbi Hrvatske naftne kompanije INA protiv države Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.09.2010.

14:38

Default images

Tužbenim zahtevom INA traži da sud utvrdi apsolutnu ništavost ugovora o prodaji društvenog kapitala Beopetrola kompaniji Lukoil iz 2003. godine.

Država Srbija je posle raspada bivše Jugoslavije Uredbom "pod svoju kapu", odnosno Beopetrol, stavila imovinu INA-e, a zatim ju je u postupku privatizacije prodala ruskoj kompaniji.

Na prethodnom ročištu krajem maja punomoćnici Agencije za privatizaciju, Akcijskog fonda Srbije i ruske kompanije Lukoil Evropa Holding osporili su sve navode iz INA-ine tužbe, kao i nadležnost tog suda za ovaj spor.

Drugom tužbom u sporu koji je prekinut 2002. godine pred Trgovinskim sudom u Beogradu INA je zatražila utvrđivanje prava vlasništva nad 167 benzinskih pumpi, 11 skladišta i još 11 drugih objekata, kao i 93 miliona dolara naknade štete sa kamatom.

Taj spor je prekinut posle dva održana ročišta sa obrazloženjem da se čeka bilateralni sporazum između Srbije i Hrvatske o pitanjima imovine koja je ostala na teritoriji druge države, koji još nije zaključen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: