Italijani prave čarape u Subotici

Italijanska firma Finat je saopštila da će u nekadašnjoj fabrici pumpi u Bajmoku kod Subotice otvoriti pogon za proizvodnju niti za izradu najlon čarapa.

Izvor: Beta

Petak, 10.09.2010.

09:59

Default images

Vlasnik Finata Bruno Kasini je rekao da će u novi pogon, gde će posao dobiti 50 radnika, biti uloženo oko pola miliona evra.

On očekuje da će izgradnja pogona poceti krajem septembra.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučenić je rekao da se investicija italijanske kompanije razlikuje od ostalih jer su planu nova radna mesta uglavnom za žene koje će se zapošljavati preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

Direktor subotičkog Elektroremonta koji je u vlasništvu italijanskog investitora, Karmine Taralo, istakao je da će zahvaljujući povoljnoj investicionoj klimi i to preduzeće uskoro izgraditi novu proizvodnu halu od oko hiljadu kvadarata.

"To će biti investiciji od oko dva miliona evra kojom će se ebezbediti posao za 20 do 30 radnika", rekao je Taralo i dodao da investitori u Subotici mogu da se oslone na lokalnu vlast, ali i na radnike koji imaju radne navike i predani su poslu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: